Éld át a fotózás igazi élményét!

Fotós sztorik

5 fotó, amellyel bizonyítani akarták a földönkívüliek létezését

2019. június 26. - Nagy Sándor Zsolt

Ismerős lehet sokak számára az az internetes mém, melyen a csodák megjelenéséről szóló grafikon látható. Az ábra szerint a fényképezés feltalálásakor és a Photoshop megjelenésekor hirtelen megugrott a megmagyarázhatatlan események száma. Ez természetesen csak egy vicc, de van benne némi igazság. Az emberek a fényképeket bizonyító erejűnek érezhetik, sőt sok helyen döntő bizonyíték is kétes ügyekben (pl. bíróság). Néhány évtizeddel ezelőtt, amikor még nem voltak képszerkesztő programok, és tarolt az UFO-láz, sokan véltek látni érdekes égi jelenségeket, amelyeket saját felvételekkel igyekeztek bizonyítani.
Ebben a bejegyzésben 5 képet választottam ki a Projekt Blue Book anyagából. Ezeken a képeken 1969 előtti felvételeket láthatunk, amelyek közül néhányat az amerikai légierő is vizsgált. Vajon sikerült bármelyik fotónak is bizonyítani az UFO-k megjelenését a Földön?

1. kép: A Santa Ana-i eset

Az 1965 augusztusában készült kép(ek)et egy civil személy küldte el a hatóságoknak. Állítása szerint egy repülő alakzatot látott, amely 15 másodpercig volt látható.
Az észlelő három polaroid képet tudott készíteni - egy autó lehúzott ablakából - a rövid idő leforgása alatt.
A polaroidokat vizsgálatoknak vetették alá, amely alapján kiderült, hogy a lefotózott tárgy mérete kb. 30-60 centiméter közötti lehet. Ezek alapján az esetet átverésnek nyilvánították.

kep1.jpg

2.kép: Trükközés Új-Mexikó területén

Az 1963. június 16-i kép azt próbálja bizonyítani, hogy egy repülő csészealj látható a felvételen. A kép készítője az állította, hogy másfél órán át látta az objektumot. A vizsgálat bebizonyította, hogy csupán egy játékmodellt lógattak be a képbe.

kep2.jpg

3. kép: A gyanús Hold

Az 1959-ben készült kép készítője, Jesse Wilson csak a film előhívása után vette észre a fura, a Hold felől érkező kb. 34 világos színű objektumot. A szakértők szerint a képen a statikus elektromos kisülés jelensége látható.

kep3.jpg

4. kép: Fura jelenség Wyomingban

Wyoming területén, 1966-ban egy turista autókázott, és szeretett volna szép felhős tájképeket készíteni. Amikor azonban előhívatta a képeket, észrevette, hogy fura fehér alak jelenik meg az égen (a kép bal oldalán).
"Természetesen" ő is arra gondolt, hogy ez valami idegen dolog, így ő is a szakértőkhöz fordult. A Blue Book Projekt emberei azt valószínűsítették, hogy az objektív elé átmenetileg felhelyezett szűrő okozta a becsillanást.

kep4.jpg

5. kép: Michigan felkelti a gyanút

Két szemtanú nyilatkozata és egy fénykép szolgál bizonyítékként, miszerint egy sötétszürke, lemez alakú "csészealj" szállt alacsonyan, majd hirtelen, nagy sebességgel tűnt el.
A kép meggyőző volt, mivel ezt is megvizsgálták, és nem utalt arra nyom, hogy ez egy egyszerű átverés volna. A képet két tinédzser fotózta, majd az édesanyjuk küldte szét a fotót a sajtóban. Végül, az ügy magyarázatára nem került sor, főleg mivel az eredeti negatívot (amelyet vizsgálva több részlet kiderülne) a család nem adta közre...

kep5.jpg

 

források: Project Blue Book / archives.org / Die UFOs, 1988.

A bejegyzés trackback címe:

https://fotossztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4114908104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy Hun Hunniából 2019.06.26. 22:30:45

'A szakértők szerint a képen a statikus elektromos kisülés jelensége látható.'
Az meg mijaf*sz?
Átqurnak ígyis úgyis!
(A milliárdnyi csillagrendszer közül csak ezen lenne élet? Ebihal/molylepke szintű IQ-val simán hihető!)

efi 2019.06.27. 09:22:06

@Egy Hun Hunniából:
Nem. De először minden esetben gépek jönnének. Tehát élőlény nélküli űrjárművek. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ezt minden civilizációban egyszerűbben, gyorsabban és sikeresebben lehet első körben eljuttatni a potenciális célponthoz. Kicsik lennének és nem így néznének ki.

Terézágyú 2019.06.28. 10:40:33

@efi:
Egy ilyennek hiába érvelsz.